Zuiderwaterlinie

Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie. Ze is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. De linie verbindt in Brabant elf historische vestingsteden en hun ommeland met elkaar. Rond en tussen deze steden zette men grote stukken land onder water als bescherming tegen vijandelijke invallen. In de Zuiderwaterlinie gebeurde dat in totaal vele tientallen jaren; dat is vaker dan waar ook. de inundaties verliepen via een uitgekiend systeem: het water stond meestal te hoog om erdoorheen te lopen en te laag om erdoorheen te varen. 
Bed & Breakfast d'n Uilenhof ligt precies tussen de vestingstadjes Megen en Ravenstein in en is dus een prachtige uitvalsbasis om de uitgezette fiets- of wandelroutes te starten of onderbreken.

Kloosterpad

Onlangs is in Brabant het kloosterpad geopend. Een tocht van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen. Rondom de kloosters zijn prachtige wandelingen uitgezet die als route of in etappes gelopen kunnen worden. B&B d'n Uilenhof ligt aan de route in de straat van Klooster Bethlehem in Haren. Een heerlijk rustige overnachting met een lekker ontbijt als welkome rustplaats op de route! 

wandelvierdaagse

De Nijmeegse wandelvierdaagse vindt dit jaar plaats van 19 t/m 22 juli
Informeer naar de mogelijkheden om bij ons te overnachten tijdens de vierdaagse.
Wij kunnen u halen en brengen naar het station in Ravenstein waarvandaan u een 
rechtstreekse trein naar Nijmegen kunt nemen. 
Ook zorgen wij voor een lekker stevig ontbijt en lunchpakketje.