Zuiderwaterlinie

Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie. Ze is de oudste, langste en meest gebruikte waterlinie van Nederland. De linie verbindt in Brabant elf historische vestingsteden en hun ommeland met elkaar. Rond en tussen deze steden zette men grote stukken land onder water als bescherming tegen vijandelijke invallen. In de Zuiderwaterlinie gebeurde dat in totaal vele tientallen jaren; dat is vaker dan waar ook. de inundaties verliepen via een uitgekiend systeem: het water stond meestal te hoog om erdoorheen te lopen en te laag om erdoorheen te varen. 
Bed & Breakfast d'n Uilenhof ligt precies tussen de vestingstadjes Megen en Ravenstein in en is dus een prachtige uitvalsbasis om de uitgezette fiets- of wandelroutes te starten of onderbreken.

Ons Kloosterpad

Onlangs is in Brabant ons kloosterpad geopend. Een tocht van 330 kilometer langs een vijftigtal (voormalige) kloosters en abdijen. Rondom de kloosters zijn prachtige wandelingen uitgezet die als route of in etappes gelopen kunnen worden. B&B d'n Uilenhof ligt aan de route in de straat van Klooster Bethlehem in Haren. Een heerlijk rustige overnachting met een lekker ontbijt als welkome rustplaats op de route die van Uden naar Megen loopt.

Pontjesdagen

In 2023 worden van 5 t/m 7 mei de PONTJESDAGEN georganiseerd. 

Te voet of met de fiets zigzaggend de Maas oversteken. Het kan tijdens de Pontjesdagen met 13 deelnemende recreatieve voet- en fietspontjes. Langs een traject van zo’n 90 kilometer stippel je je eigen route uit, bezoek je mooie pareltjes langs de Maas en word je verrast door musea, kastelen, vestingwerken, natuurpareltjes en betrokken ondernemers.

De Pontjesdagen zijn een initiatief van diverse gemeenten aan de Maas in Gelderland en Noord-Brabant en waterschap Aa en Maas. In het gebied zijn verschillende watersport- en natuurgebieden, talrijke authentieke Maasdorpjes, vestingstadjes als Heusden, Ravenstein en Megen en de steden ’s-Hertogenbosch en Oss te bezoeken. De pontjes verbinden niet alleen beide Maasoevers, maar ook de betrokken provincies, gemeenten en ondernemers. De organisatie wil de Pontjesdagen graag elk jaar als een terugkerend event houden bij de opening van het vaarseizoen.

Speciale routekaart

In het kader van Pontjesdagen is er voor het weekend een speciale routekaart beschikbaar. Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts €0,50 per overtocht. Deelnemende ondernemers zorgen voor aantrekkelijke rustplekken en een aantal van hen bieden wat extra’s waarmee de beleving in dit bijzondere gebied nog mooier wordt.